Kennelpappa Peter

Jag heter Peter och är den allergiska pappan i familjen Ekström! Jag är trots det uppvuxen med taxar vilket inte var särskilt lyckat. När jag sedan träffade Helena 1984 följde det med en Golden Retriever som hette Loa. Henne var jag superallergisk mot. När hon sedan dog bestämde vi att vi inte skulle ha någon mer hund eftersom min allergi var så besvärlig. År 2004 började Helena och Sofia att övertala mig att skaffa hund i alla fall. Jag kände att vi var tvungna att testa min allergi innan vi kunde bestämma någonting. Vi besökte bekanta som har 2 golden retrievrar men det fungerade inte alls - jag blev täppt i näsan och nös. Vi fick tips om en allergivänlig ras som hette Portugisisk vattenhund. Jag tänkte: Aldrig! (Jag ville ha en större hund, jag såg en liten hund framför mig). Trots det sökte vi på internet och fann rasklubbens hemsida. Det var ju inte alls en liten hund! Nästa steg blev att besöka en uppfödare och jag kände ingenting av allergin när vi var där. Selma och Alice kom till oss 2005 och jag har inte haft några besvär av min allergi någon gång. Jag kan borra in näsan i pälsen utan att känna någonting. Däremot om jag klappar t ex en boxer så får jag klåda direkt.

Jag som inte har haft något hundintresse tidigare i livet har nu blivit riktigt "hundbiten". Jag har varit med vid flera tillfällen och arrangerat övningar för Räddningshundarna i Stockholmstrakten och det har varit en riktig höjdare. Hade jag haft mer tid över hade jag gärna velat utbilda Alice till att bli räddningshund. Jag är övertygad om att hon har de kvalitéer som krävs eftersom vi har MH-testat henne med mycket gott resultat. Hon är social, har lätt för att lära, är orädd och använder nosen på rätt sätt.

Jag är även den i familjen som deltagit på Nynäshamns Brukshundklubb med Alice och Selma på deras "Hund för alla" där barn med speciella behov har fått umgås med hundar, något som har varit väldigt kul! 

Peter och Alice i oktobersolen 2008.