R-kullen

Den 30/8-20 föddes Elsas och Elis valpar!
4 tikar och 4 hanar gömdes i Elsas mage.

När vi kom fram till namnen för R-kullen tänkte vi på året när kullen föddes, 2020, med den Covid-19 pandemin som genomsyrat året. Det har varit och är ett annorlunda år. En skakig väg där vi inte vill annat än att få bli frisläppta och leva som vanligt. Med mycket kärlek och tillit kommer vi gå segrande ur det. Vi kommer vi göra med stjärnglans och i slutänden Rocka världen! Sen var det ju självklart att en av döttrarna efter ”King’s Treasure” och ”Not Just Anybody” skulle heta ”Royal Beauty”.


Rely On Me » "Lilly"

 

Royal Beauty » "Shanti"

 

Rich Of Love » "Love"

 

Rise N Shine » "Myra"

 

Rising Star » "Smilla"

 

Rocky Road » "Loke"


Release Me » "Alfons"


Rock The World » "Bruno"

SE UCH SE V-19 SE JV-19

Amazing Selma's Not Just Anybody

"Elsa"


HD: A
ED: UA(0)    

PRA: Normal/Clear via föräldrar

JDCM: 1-1 Probable Normal (via arv 2a generationen)

IC: Normal (via arv 2a generationen)

Ögonlyst: 2020-05-12 UA

Genomfört BPH med skott


Amazing Selma's King's Treasure

"Elis"HD: A    

ED: UA(0) 

JDCM: 1-1 Probable Normal (via arv)

IC: Normal (via arv)

Ögonlyst: 2020-05-13 UA

Genomfört BPH med skott

Inavelsgrad: 2,1%

Det är inte alltid lätt att komma på vem som ska bli ”Killen med stort K” till tjejerna men när våra tankar började landa på Elis kändes det bara så rätt och så bra!


Både Elsa och Elis är två av våra egenuppfödda avkommor och det är lite av en dröm som kommer sann att kunna kombinera dessa två.
Elsas mormor är vår Maya och Elis mamma var vår Bella (som tyvärr somnade in för drygt ett år sen). Vi har många gånger genom åren konstaterat att det vore en dröm att kunna kombinera Maya och Bella på något sätt. De kompletterade varandra! Nu flera år senare kom denna dröm att bli sann vilket värmer våra hjärtan!


Både Elsa och Elis kommer från två kullar där samtliga syskon har fria höfter och armbågar!


Mer info om Elsa hittar ni "här".

Även Elis är en trevlig hane. Han är utställd mer sparsamt än Elsa men har fått både CK och reserv-CERT. Han är en trygg och stabil hane med en på- och en avknapp. Han har energi när det behövs men kan också slappna av och ta det lugnt. Hemma kallas han för Kungen (kanske inte så konstigt med tanke på hans stamtavlenamn).

Så här skriver hans matte om honom:

Elis är världens snällaste hund!  
Elis är idag 4,5 år och en väldigt rolig hund att leva med. Det händer kul grejer mest för jämnan. Han gillar när det händer saker och som allra mesta älskar han att bada och åka båt.
På vardagarna är han med någon av oss på jobbet och ligger mest och sover och spanar vid matbordet om det finns ngt gott att äta. Han är verkligen av eller på.
Han har gått kurser i vardagslydnad och rally och är väldigt lättlärd! Han gillar att jobba och är aldrig rädd. Det är det inte mycket som skrämmer honom förutom flugor som han inte tycker om av någon anledning. 
Vår ambition och önskan när vi skaffade honom var att få en familjemedlem som kunde hänga med på det vi hittar på och det har vi verkligen fått i Elis!