N-kullen


Den 12 december 2017 föddes Marillos och Doris valpar.

4 hanar och 5 tikar!

Varje valp har en egen liten sida. Dessa finner ni om ni trycker på respektive valp nedan!

Temat för kullen är - "Selmas Saga".

Vi brukar alltid långt i förväg komma på temat för varje kull. Att hitta på något på N och där dessutom alla namn bindssamman var inte alls enkelt. När Selma lämnade oss i September dök temat upp - en kärlekshyllning till vår älskade Selma. Som vi, familjen Ekström, på ett eller annat sätt kan relatera till henne. Det här är vår hyllning till dig Selma, alltid älskad och alltid saknad <3

BISS  C.I.B NORD  SE  DK  NO 

FI  PT CH SE V-13  Porto W-15 

Mediterranean W-15  EUW-15

Aquafortis Casanova By Robel

"Marillo"


HD: B   

ED: UA(0) 

PRA: Normal/Clear   

JDCM: 1-1 Probable Normal (via arv)

IC: Normal (via arv)

Ögonlyst: 2017-08-24   

(Främre Y-sömskatarakt) 

Genomfört BPHSE UCH

Amazing Selma's I'm Doris Day

"Doris"


HD: B   

ED: UA(0) 

PRA: Normal/Clear   

JDCM: 1-1 Probable Normal

IC: Normal

Ögonlyst: 2017-05-09 UA

Genomfört BPH

Inavelsgrad: 0,5%

Läs mer om Doris, den blivande mamman på hennes egna lilla sida "här".

Marillo är en kille som har utmärkt sig genom åren. Han har vunnit det mesta som man kan inom utställning och hans meritlista är längre än det ni ser ovan. Inte nog med alla championat han har inbringat, han kan också lägga till:

- BIS Monografica 2013 Tavira/Portugal

- Årets Portis utställning 2013 och 2014


Vi blev lite överväldiga över hans långa meritlista men en hund är mer än bara sina meriter. Det absolut viktigaste i valet av hane är att han ska vara frisk och trevlig!

När vi började studera Marillo lite närmare och jämförde hans BPH (mentalbeskrivning) med Doris insåg vi hur många likheter de har med varandra. Vi är väldigt nöjda med hur Doris reagerade (att hon är social, nyfiken och orädd) och vi kände att Doris var tvungen att fråga chans på Marillo.


När hon fick "Ja" på sin förfrågan blev vi jätteglada, det här är en kombination som vi med spänning ser fram mot.

Doris och Marillo fattade tycke för varandra och vi fick chansen att lära känna Marillo ännu lite mer. Många frågar hur den blivande pappan är och svaret är enkelt "en gosig nallebjörn som är familjekär". Han bor tillsammans med portiskillen Kenzo och det har aldrig varit några som helst problem dom emellan. Hans familj beskriver honom som en härlig kille som är oerhört tålmodig. När Marillo ställdes ut som mest tillbringade han många timmar liggandes på trimbordet och det var något som han trivdes med!