I-kullen

Den 2/2-15 föddes vi, 10 stycken till antalet!

Våra namn är inspirerade av Oscars-nominerade skådespelare & skådespelerskor på 50-talet

Klicka på våra namn så kan du läsa mer om oss!


Kurbitz Doors Wild Child

"Korak" 


HD: A   

PRA: Normal/Clear

JDCM: Fria via arv

IC: Normal

Genomfört MH


SE UCH SE VV-16

Amazing Selma's Aztekian Maya

"Maya"


HD: A   

PRA: Normal/Clear

JDCM: 1-1 Probable Normal   

IC: Normal

Genomfört MH


Inavelsgrad: 1,6%

Alla valparna är fria från PRA, IC och JDCM via föräldrarna

Maya är en härlig, glad och lättsam tjej. Hon är den som följer med överallt och som finner sig i alla miljöer. Hon är arbetsvillig och har visat prov på det under 2014 då hon plockade sin allra första pinne i agility samt kom på 1a plats i den tävlingen. Hon visar en otrolig glädje i utställningsringen vilket gav resultat då hon på bara 3 utställningar under 2014 tog sina 3 Cert för att kunna titulera sig som Svensk Utställningschampion. Under 2014 tog hon hem: 8 Excellent, 7 CK, 3 Cert, 2 reserv-cacib, 2 cacib, 3 BIM & 1 BIR!

Detta är vi självklart otroligt stolta och glada över men såklart är utställning inte allt. Maya trivs lika bra, om inte ännu bättre, när hon får hitta på roliga saker i skogen. Hon älskar att använda nosen och att spåra och söka tycker hon är otroligt kul. Maya är också MH-testad med 1a på skott. Maya är mamma till två kullar hos oss: C- & E-kullen. 

Läs mer om Maya "Här".

Korak är en härlig kille. Han är en "vanlig" familjeportis som har gått rakt in i våra hjärtan. Han är charmig, social och otroligt glad. Vi har haft förmånen att fått lära känna Korak från att han var väldigt liten då han och hans familj bor i Nynäshamn. Han är snabbtänkt, lättlärd och arbetsvillig. Han är utställd med Excellent på utställning ochg har genomfört MH med 1a på skott. Korak är pappa till vår H-kull.