Köpa valp från oss? - Våra förväntningar

Vårt mål är att föda upp friska, sociala & lagom aktiva portisar med bra mentalitet som ska fungera i sociala sammanhang.


Våra valpar växer upp bland oss människor och med många andra portisar runt sig (dvs inte bara mamman). Vi finns hos dom från att de föds och fram till att de flyttar från oss. I och med att det är våra små bebisar som flyttar från oss så vill vi hitta så bra familjer som det bara är möjligt. Vi tycker såklart att det är kul om våra valpar visas upp/tävlas med men för oss är det absolut viktigaste:

Så här såg vår flock ut sommaren 2014.

Från vänster: Bella, Maya, Alice, Nemi och Selma

- Att man har tiden för att utöka sin familj med en portugisisk vattenhund. En portis vill vara med sin familj helst hela tiden!

- Att våra valpar inte lämnas ensamma mer än ytterst korta stunder under de första månaderna.

- Att valpen tränas långsamt på att klara av att vara ensam några timmar.

- Att den vuxna hunden inte lämnas ensam många timmar varje dag (max 5 timmar).

- Dessutom förväntar vi oss av våra valpköpare att våra avkommor får fysisk och mentalstimulans livet ut eftersom det är en aktiv ras (speciellt de första 2 åren).

- Att ägarna förstår att det är mycket päls- och kroppsvård (kamning av päls, klippning av päls, kloklippning, tandvård med mera).

- Att ägaren går kurs tillsammans med valpen för att skapa en bra relation och tillsammans lära sig saker.

- Att ägaren höftledsröntgar och armbågsröntgar sin hund när den är mellan 1-1½ år gammal (om hunden har "fria" höfter vet man att den kan vara med på alla aktiviteter utan att riskera att få ont).

- Att ägaren har en "back-up" som kan ta hand om hunden om det skulle behövas.

-Vi hoppas också att våra valpköpare ställer sig den här frågan

varje dag så länge hunden lever: "Har jag gjort det jag kunnat för att min hund ska känna att den haft en stimulerande och givande dag idag?".

- Och slutligen förväntar vi oss att hunden blir en fullvärdig familjemedlem hela livet ut (även den gamla hunden behöver mental stimulans, sällskap och omvårdnad).

 

För oss är det viktigt att ha en god relation med våra valpköpare genom hela hundens liv. Vi är dom som finns med från och med att valpen tar sitt första andetag, när de tar sina första staplande steg i valplådan och därför vill vi även fortsätta finnas med på hundens resa och få veta både roliga och mindre roliga saker. Vi finns som en support och hjälper till med tips och råd i möjligaste mån. Vi blir så glada när det kommer rapporter och bilder om hur det går för våra avkommor i sina nya familjer (det spelar ingen roll hur gammal hunden blir, den har i alla fall tagit en del av våra hjärtan).


Om ni tycker att våra förväntingar på våra valpköpare känns okej så är ni hjärtligt välkommen att höra av er och berätta mer om er och era portisplaner!

Så här ser vår flock ut i november 2023. Från vänster: Tyra, Alma, Saga, Doris och Nemi