P-kullen


Den 3 maj föddes Doris och Benzos valpar. 
3 tikar och 7 hanar gömde sig i magen.
Namntemat för kullen är "Drinkar"


SE UCH

Amazing Selma's I'm Doris Day

"Doris"


HD: B   

ED: UA(0) 

PRA: Normal/Clear   

JDCM: 1-1 Probable Normal

IC: Normal

Ögonlyst: 2018-06-19 UA

Genomfört BPH

C.I.B. DK UCH NO UCH SE UCH

SE V-16 & 18

Aquafortis Gigolo

"Benzo"


HD: B   

ED: UA(0) 

PRA: Normal/Clear   

JDCM: 1-1 Probable Normal (via arv i andra generationen)

IC: Normal (via arv)

Ögonlyst: 2018-09-05 UA

Inavelsgrad: 0,7%

Läs mer om Doris "här".

Så vem är Benzo? Så här skriver hans familj:

Benzo är en fantastisk hund, han är lättsam, lycklig, energisk, sund, frisk, härlig, galen, gosig, trygg, stabil, positiv, leksam, lättlärd och full av energi! Benzos uppfödare har kallar honom för Benzo-benziiin och det säger en hel de om honom! Men lika viktigt är att han har en ”avknapp”, totalt avslappnad inne.


Benzo älskar havet och ö-livet som han får leva under sommartiden. Han är mer i vattnet än på land, långdistans simmare och en aktiv dykare. Får han lov, dyker han i havet från båten och simmar gärna bredvid familjens båt än att åker med den. Vi älskar att gå turer i skog och mark. Tyvärr har det inte blivit så mycket lydnads- eller spårträning som vi är vana att träna med våra hundar, just nu räcker inte tiden riktigt till, till allt vi önskar. Men han älskar att få träna- vad som helst!

Benzo har lyckats bli svensk-, dansk-, norsk-, Nordiskcampion, C.I.B och Svensk vinnare -16 och 18. Han blev dessutom årets vinstrikaste portis 2017 och 2018!


Utställning var ingenting vi var intresserad av då vi skaffade vår första portugis och vi hade inga planer på att delta i några sådana tävlingar. Men vi blev uppmuntrade av att åka med till Sofieroutställningen 2001, då vår förste hund Milton var valp. Milton fick vänliga ord av domaren och vi fick en rosett, kul! Och på den vägen var det… Det vi gillar med utställning, förutom just själva delen att visa upp vår hund i ringen är att få träffa härliga hundvänner, att åka iväg på minisemestrar året runt, att få umgås med vänner som vi bara träffar just på dessa tävlingar, det berikar vårt liv. Att ha förmånen att dela samma stora intresse är en ynnest och att dessutom våra pojkar Noa och Nils älskar att åka med och heja fram sin Benzo är bara bäst.