SE UCH Amazing Selma's I'm Doris Day

"Doris"

Far: Kurbitz Doors Wild Child

 Mor: SE UCH SE VV-16 Amazing Selma's Aztekian Maya

Född: 2015-02-02, regnr: SE16251/2015

Hälsa:

HD: B

ED: UA(0)

PRA: Normal/Clear

JDCM: 1-1 Probable normal

Improper Coat: Normal
MOS: Normal

MH/BPH: Genomfört BPH 160820 med skott (se video nedan)

Ögonlysning: UA(0) 2017-05-09, UA(0) 2018-06-19,
UA 2020-09-24, UA 2021-08-03

Höjd: ca 50-51

Meriter:  

Inofficiellt: Täby Galopp: BIR-valp med Hp

Nynäs BK: BIR-valp med Hp, BIG-2-valp

Officiellt: SE UCH, Utställd med Excellent, CK, 3 CERT, 1 BIM samt flertal bästa tik placeringar!

Kullar: Doris är mamma till N-kullen (9 valpar) och
P-kullen (10 valpar)


Redan när vi bestämde att vi skulle para Maya med Korak så bestämde vi att vi ville ha en brun Doris kvar här hemma.

Döm om vår förvåning när det endast föddes 1 brun tik! Från första stund var det en självklarhet att hon skulle stanna.

Dessutom är hon en underbar tjej som har tagit våra hjärtan med storm och enklare hund får man nog leta länge efter. Doris motto är: "Alla ska vara glada och alla får vara med och leka!"


Doris har en vänlighet och enkelhet utöver det vanliga. Hon har aldrig gjort något bus och den där jobbiga tonårstiden kom hon aldrig in i. Hon lärde sig tidigt sitt namn och för att inte "förstöra" något gick hon under benämningen "den som inte får nämnas vid namn" när vi pratade om henne. Om vi sa hennes namn när vi pratade om henne reagerade hon direkt. Idag har hon lärt sig att vi säger hennes namn ibland utan att det är menat direkt till henne. Namnet sitter fortfarande och hon kommer så fort vi ropar på henne. Doris har en nyfikenhet och ett stort intresse för allt runtomkring. Hon har ett enormt detaljseende och lägger märke till minsta lilla sak, t ex ett flygplan högt upp i luften, en konstig knöl på ett träd, en liten skalbagge på marken, en skylt på en stolpe. Jag vet inte hur många gånger hon har stått som en surikat, på bakbenen, med viftande svans för att försöka nå upp till det som väckt hennes intresse. Hon vill så gärna få titta och lukta på det där som verkar så intressant :)


Doris älskar när vi hittar på olika aktiviteter. Doris har gått spår- och agilitykurser. Hon är bland annat superduktig på att söka, hämta leksak, agility och göra konster. Trots att Doris har ett fantastiskt väderkorn jagar hon inte vilda djur i skogen även om hon vet att de finns i närheten. Hon har vattenintresse och lärde sig att simma under sitt andra levnadsår. Hon plockar gärna upp godbitar under vattenytan och när hon får möjlighet apporterar hon leksaker/pinnar i vattnet. Trots att vi bor vid havet finns tyvärr alldeles för få ställen där vi kan utöva vattenarbete och därför har vi inte tränat så mycket i vatten.


Hon är en tyst tjej som väldigt sällan skäller. De få gånger hon gör det, oftast när hon är hormonellt påverkad, blir vi förvånade. Om hon blir utskälld av andra hundar tittar hon glatt på dom och undrar varför dom skäller på henne, hon som är så snäll. Hon älskar människor och sätter sig gärna i knät, på kända och okända, om hon får möjlighet. När man träffar Doris får man räkna med att hon går upp på bakbenen och vill lukta i ansiktet. Det är hennes sätt att säga "Hej, vem är du? Jag heter Doris!"


Doris har en På- och en Av-knapp och det har hon haft sedan hon var liten valp. Det är väldigt lätt att ha henne med sig överallt och kopplet har hon mest för syns skull eftersom hon är så lätt att styra med rösten.

   

I oktober 2017 tog Doris sitt 3dje och sista Cert och kan titulera sig Svensk Utställningschampion.