Amazing Selma's Blenda Spiritus

"Bella" 

Far: SE UCH Rödtop Black Sea

Mor: Aquastar's Cinnamon Cookie

Född: 2009-06-24, regnr S44625/2009

Död: 2019-05-17

Hälsa:

HD: FCI A

PRA: Carrier (Bärare), testidnr 10-8898

JDCM: 1-1 Probable Normal testnr: 6812

Improper Coat: Normal, testidnr 10-8898

MH: Genomfört MH 110507, ej berörd av skott, men nyfiken

Ögonlyst: 2013-01-02 UA, 2015-10-13 UA

Meriter:Bella är utställd med flertal CK samt 1 CERT!

Kullar: Mamma till 9 valpar i F-kullen, 10 valpar i H-kullen samt 6 valpar i K-kullen!


Bella hade en underbar personlighet och mentalitet. Samtidigt som hon var lugn och trygg tyckte hon om att leka och busa. Hon älskade att få arbeta och gillade all sorts aktivering. Det spelade ingen roll vad man hittar på, hon älskade att få en uppgift och ville alltid lösa den på bästa sätt. Hon var otroligt lättlärd, smart och väldigt rolig att ha att göra med.


Hon var den mest sociala tjejen i hela världen, hon älskade mänsklig kontakt och hon ville alltid att man skulle pyssla och gosa med henne (slutade man klappa så kom alltid tassen som sa: FORTSÄTT   : )  ).

Hon var så otroligt snäll och en bra förebild för de valpar som har fötts hos oss! Valparna var aldrig på och skulle bita på henne, utan Bella satt mitt bland alla valpar och bara mös.


Hon hade en fantastisk nos som hon använde på rätt sätt vid spår och sök. Hon arbetade lugnt och metodiskt fram till målet (människa eller leksak).

Hon använde även sin nos vid vattenarbete, hon älskade nämligen att gå runt vid vattenbrynet och "filura". Helt plötsligt doppade hon ner huvudet och drog upp tång eller snäckor och tuggade på.

Hon älskade att bada och gillar att hoppa ut från klippor ner i vattnet.


Bella var en fantastisk tjej, hon var frisk som en nötkärna men senare i livet fick hon problem med sina urinvägar med urinstenar och urinvägsinfektion som resultat. När dessa kom tillbaka i maj 2019 tog vi det fruktansvärda beslutet att nu fick det räcka. Den 17 maj 2019 somnade Bella in. Våra hjärtan blöder och vi saknar henne så fruktansvärt myket. Livet kommer aldrig mer bli sig likt. 

Älskade vän, du fattas oss!

Mer bilder på Bella hittar ni "här"!

En liten Bella

Bella fick Hederspris på sin första inofficiella utställning i Sollentuna den 13/2-10.

Här är lilla Bella endast 10 veckor gammal! Söt som socker!

Bella med sitt första CERT (Gotland 29/8-10)!