Aquastar's Bizzy Biscaya

"Selma"

Far: Lacustrine Unsurpassable

Mor: Maravilha Natal Av Na-Orfei

Född: 2005-03-05, regnr S27296/2005

Död: 2017-09-05

HD: B

Ögonlyst: 2013-03-04 UA

Meriter: Utställd med 2 CK

Selma är vår första Portugisiska Vattenhund. Hon kom till oss den 15 maj 2005 och var redan då en liten dam. Selma var väldigt lugn som liten men blir bara busigare och mer lekfull för varje år som går! Selma har aldrig blivit mamma av den anledningen att hon inte är särskilt förtjust i valpar. Hon är dessutom mer förtjust i hundtjejer än hundkillar.

Vi bestämde därför väldigt tidigt att Selma inte skulle få bli mamma utan har fått lämna vidare en del av sig i vårat kennelnamn Amazing Selma's som är uppkallat efter henne.

Selma har varit till stor hjälp vad det gäller att lära våra avkommor hundspråket. Hon är världens snällaste men gillar inte när valparna kommer för nära. Då morrar hon mot dom och förstår dom inte så springer hon därifrån.

Selma är otroligt vacker och söt men skenet bedrar. Hon är enormt envis och vet precis vad hon vill. Om hon har bestämt sig för något så ger hon sig inte förrän hon har fått sin vilja igenom.


Selma förstår människospråk. Hon vet precis vad det är man pratar om eller om man pratar om henne.

Idag är Selma en mat- och godisråtta till skillnad mot när hon var liten då hon åt väldigt dåligt.

Idag äter hon allt som bjuds men hon är otroligt noga med att mat är mat och inte godis. Så tro inte att du kan lura i henne mat som godis.


Selmas motto här i livet är: "Sköt dig själv och skit i andra".

Hon är mån om flocken men om det hettar till t ex vid vildsvinsmöten i skogen ställer hon sig bakom Helena till skillnad från Alice som skulle ge sitt liv för att skydda flocken vid faror.


Selma älskar att hitta på saker och att arbeta med huvudet. Hon är otroligt duktig på att hämta saker och att leta efter leksaker i skogen är det bästa hon vet.

Hon är den av våra hundar som kräver aktivering. Om hon anser att det blivit för lite av den varan så talar hon tydligt om det för oss!

Mer bilder på Selma hittar du "här"!

Den 5 september 2017, på mammas 50-årsdag, sa Selma att det var dags att gå.... Selma hade under flera år haft knölar i ljuvren och de växte så långsamt att vi i samråd med veterinär bestämt oss för att inte låta henne genomgå några operationer. Dagarna innan Selma somnade in upptäckte vi nya stora knölar i bakre delen av magen, några som vuxit lavinartat på bara några veckor. Dessa påverkade Selma och hennes kropp mer än vad vi nog förstod och Selma tyckte de sista dagarna att livet inte var lika kul längre. Vi tog det fruktansvärda men också det mest osjälviska beslutet att låta Selma somna in. Hon fattas oss något enormt och livet utan henne kommer aldrig mer bli sig likt. Älskade Selma, du var och är Amazing och vi tänker på dig varje dag.

Tills vi ses igen.... Vi älskar dig!

 

Selma som liten valp, 2005