SE UCH SE VV-16

Amazing Selma's Aztekian Maya

"Maya"

Far: Drömtorpet's Aragorn Af Aquarius 

Mor: Aquastar's Cinnamon Cookie

Född: 2008-03-22, regnr: S30039/2008
Död: 2021-10-29

Hälsa:

HD: A

PRA: Normal/Clear, testidnr 08-6081

JDCM: 1-1 Probable normal, testidnr: 5502

Improper Coat: Normal, testidnr 08-6081

MH: Genomfört 2010-05-16, ej berörd av skott

Höjd: 50cm

Ögonlysning: Vid Mayas första ögonlysning 2010 visade det sig att hon hade en liten, liten prick i sitt ena öga. Därav fick hon statusen "Främre Y-sömskatarakt". Vid ögonlysningen 4 år senare konstaterades att pricken var lika liten som 4 år tidigare och det hade heller inte spridit sig till det andra ögat och då konstaterades att denna lilla prick inte är genetisk, det kan vara så enkelt som en liten skada på ögat.

Meriter:  

SE UCH (Svensk Utställningschampion)

Utställd med CK, reserv-cert, 3 CERT, 2 CACIB, 3 BIM-placeringar samt 1 BIR, flertalet bästa-tik-placerngar samt flertalet BIR-veteran. BIS-3-veteran Västerås Nordic Dog Show 2018-07-21.
Årets vinstrikaste portisveteran 2019!

Maya tävlar i agility och har hittills fått 1 pinne i agilityklass-1 samt en första placering av 23 tävlande.

Kullar: Mamma till 13 valpar i C-kullen, 14 valpar i E-kullen och 10 valpar i I-kullen!

Maya har svart vågig päls med vitt bröst.

Maya är en underbar tjej med ett härligt temperament

Hennes motto i livet är:

"Hakuna Matata"- inga bekymmer!

Hon är flockens clown som älskar när man skrattar åt henne och hennes "skämt".

Maya vann våra hjärtan redan som "nykläckt" - det gick inte att skiljas från henne och dessutom föddes hon som nr 1!

Hon är en orädd tjej som vet precis vad hon klarar av, t ex hoppa upp för skyhöga berg eller ner från höga trappor.

Maya älskar att arbeta och fort ska det gå! Hon tyckte vi var fjantiga som gjorde ett "lätt" människosök till henne första gången hon skulle få söka oss (vid ca 4 månaders ålder). Så hon sprang och visade vart vi hade gömt oss för de Selma och Alice också.

Maya endast 8 veckor gammal.

Första gången Maya var på en agilityplan satt hon och kollade på hur Selma och Alice gjorde och när det var hennes tur så gjorde hon likadant! 

Agility är en favoritsport som passar henne som handen i handsken. Mycket fart och fläkt, samt att man måste använda hjärnan och vara uppmärksam. Maya och Sofia har gått Agilitykurs steg 1 & 2 och har tävlat några gånger med resultatet 1 pinne i agilityklassen samt en första placering av 23 startande hundar.

Hon älskar såklart att hitta på andra saker och tycker att det är superkul att spåra och söka. När vi gör sökruta gömmer vi Mayas leksaker lite högre upp eftersom hon tycker att det är roligt att hitta dom där.

Maya kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan. Hennes farmor (Lacustrine Smooth-Sailing "Smilla") och farfar (INT&SE&NO UCH LP&SE LCH SE AGCH SE V-93 TJH WW-96 Tash Kurgan Aquarius "Acke") är de första portisarna som vi träffade (men då visste vi såklart inte att de skulle komma att bli farföräldrarna till vår första kull). Dessutom bodde Acke hos oss under en vecka vid midsommar 2005 när Selma var liten. Han gick rakt in i våra hjärtan (han var då 14 år) och vi kommer alltid att minnas honom. Agge, Mayas pappa, är otroligt lik sin far och Maya likaså! 

Maya är gläjden själv, hon är en tjej som verkligen måste upplevas!

MERTER:

Somliga portisar tar lite mer tid på sig att mogna i kroppen och Maya är en av dom. Hon gick under flera år under smeknamnet "Räkan" då vi gång på gång fick höra på utställningar: "Hon är jättefin men tyvärr för tunn och behöver utvecklas".

Skam den som ger sig:

2014 har varit Mayas år i alla avseenden. På utställningen i Österbybruk i maj tog hon sitt första CERT. I Alfta i juli tog hon sitt andra CERT och slutligen i Köping (juli) tog hon sitt tredje och sista CERT för att då bli Svensk Utställningschampion, utställningen därpå slog hon till och blev "Bäst-i-rasen" på utställningen i Eskilstuna. Maya är inte bara snygg, hon är smart också. I juni -14 tog hon dessutom sin första pinne i agilityklassen och hamnade på första plats! Vi är så otroligt stolta över vår fina, underbara och helt fantastiska tjej! 

Mer foton på Maya hittar du "här"!

En stor dag i vårat liv tillsammans med Maya (till höger) när hon slog till och blev bästa tik samt BIM i Österbybruk 2014!

Inte hade vi väl kunnat tro att sagan skulle upprepas igen i juli -14 när Maya blev BIM i Alfta!

Utställningssagan fortsatte och Maya blev, återigen, BIM på sin 3dje utställning under 2014 och tog därmed sitt sista CERT för att kunna bli Svensk Utställningschampion!

Maya på sin andra agilitytävling, maj 2011

Maya med sin mamma och pappa.

Från vänster: Maya, Alice och Agge

Maya med sitt första CK, Gotland 29/8-10